Huisje in de natuur Terschelling

Huisje in de natuur Terschelling huren.

Op zoek naar een huisje in de natuur van Terschelling? Zoals een huisje in de duinen van Terschelling? Voor een heerlijke vakantie in de natuur, moet je op Terschelling zijn. Met de uitgestrekte stranden, de wind in je haren en omgeven door de geur van de zee biedt dit eiland de ideale omgeving om lekker tot rust te komen. Maar wees niet bang, ook wanneer je op zoek bent naar wat minder rust, heeft Terschelling veel te bieden. Geniet van lange fietstochten, sportieve activiteiten op het strand, de gezellige dorpjes, bijzondere musea en uiteraard het mooie strand en de duinen. De natuur op Terschelling is bijzonder en gevarieerd. Je kunt er een huisje midden in de duinen huren.

Roompot in de duinen banner

Weekendje met hond aan zee?

Als je een weekend met hond aan zee wil boeken, zijn er meer mogelijkheden dan Terschelling. Wat dacht je van een weekend aan zee Ameland, Texel of Zeeland?? Er zijn vele mogelijkheden om een weekendje met hond aan de kust te boeken.

bungalowspecials lastminutes aan zee

Over het eiland Terschelling

Terschelling behoort tot de provincie Friesland en is vanaf het westen gezien Waddeneiland nummer drie. Het eiland wordt omgeven door aan de ene kant de Waddenzee en aan de andere kant door de Noordzee. Het strand van Terschelling is wel dertig kilometer lang en biedt dus meer dan genoeg ruimte voor alle toeristen die het eiland jaarlijks bezoeken. Wanneer je een rustige wandeling of fietstocht maakt, kom je maar zelden een auto tegen. Dit maakt het een rustige vakantiebestemming met mooie natuur om te ontdekken. In tegenstelling tot Texel of Ameland vind je hier nauwelijks massatoerisme. Het is vooral ecotoerisme wat in de duinen de klok slaat.

hond aan het genieten op het strand

Natuur en recreatie gaan samen op Terschelling.

Maar Terschelling is niet alleen voor rustzoekers een geschikte vakantiebestemming in eigen land. Zo is in de dorpjes West-Terschelling, Hoorn, Formerum, West aan Zee, Midsland en Oosterend altijd wel gezelligheid te vinden. West-Terschelling, de grootste plaats van het eiland, telt bijna drieduizend inwoners. In deze plaats zijn ook meer dan genoeg uitgaansgelegenheden te vinden. Daarnaast vindt jaarlijks het festival Oerol plaats. Bij dit culturele festival vinden veel muzikale optredens plaats, maar ook uitvoeringen van beeldend kunstenaars en toneelgroepen. Naast wandelen, fietsen en gezelligheid, biedt Terschelling ook veel sportieve activiteiten aan op het strand. Denk hierbij onder andere aan surfen, zeilen vliegeren en blokarten. Voor de meer cultureel onderlegde toerist biedt het eiland interessante musea en bezienswaardigheden, zoals het Natuurmuseum, het Bunkermuseum, ’t Behouden Huys, het Wrakkenmuseum en natuurlijk de Vuurtoren Brandaris.

De natuur op Terschelling

Echte natuurliefhebbers zijn op Terschelling aan het goede adres. Van alle Waddeneilanden is op Terschelling de meeste natuur te vinden en bovendien de grootste afwisseling van verschillende natuur. Zo liggen over het eiland vele stranden, duinen, moerassen, bossen en polders verspreid. Op tachtig procent van de oppervlakte van Terschelling is natuur te vinden. Voornamelijk het oostelijke gedeelte van het eiland is rijk aan natuur en dit is ook het meest rustige gedeelte. Rustzoekers die een huisje op een stil plekje in de duinen zoeken, kunnen hier op beperkte schaal huisjes in de duinen huren. Maar let op: Het aantal vrijstaande huisjes midden in de duinen, is op een paar handen te tellen. Als je een huisje in de duinen Terschelling voor de zomervakantie wilt boeken, wordt aangeraden dan in het voorseizoen te doen.

wandelen in de duinen met de hond

Veel bos en vogels op Terschelling.

In de vierhonderd hectare aan bos bevinden zich voornamelijk naaldbomen en wel zeshonderd verschillende soorten planten. In deze omgeving kan je een huisje in het bos huren. Deze omgeving is perfect om prachtige lange wandelingen en fietstochten te maken. Daarnaast wonen op Terschelling wel zeventig verschillende vogelsoorten. Voor vogelspotters is een vakantie op Terschelling dus ook erg interessant. In het natuurgebied de Boschplaat woont het grootste deel van deze vogels. Daarnaast zijn de Kroonpolders een beschermd natuurgebied. Dichtbij het dorpje West aan Zee vind je deze polders en ook hier broeden tal van vogels hun eieren uit. Wat deze polders zo bijzonder maakt, naast de bijzondere vogels die er wonen, zijn de cranberryplanten die er groeien. Cranberries zijn dan ook het grootste exportproduct van het eiland en worden er zowel geoogst, als vervolgens verpakt en verkocht.

Vakantiehuisje in de natuur op Terschelling

Terschelling is een leuke bestemming voor jong en oud. Op het eiland is een groot aanbod aan accommodaties, uiteenlopend van knusse huisjes tot villa’s, campings en hotels. Of je nou behoefte hebt aan een rustig vakantiehuisje in de duinen of toch liever een appartement in een van de gezellige dorpjes, voor ieder budget en met elke wensenlijst is wel wat te vinden. Daarnaast is het geen probleem als je met een groter gezelschap op vakantie wilt. Zo zijn er ook vakantiehuisjes beschikbaar die geschikt zijn tot gezelschappen van vijftig personen. Bedenk vooraf goed wat het budget en de wensen zijn voor een huisje in de natuur op Terschelling. Denk hierbij aan de omgeving, het aantal personen en bijvoorbeeld extra eisen zoals een jacuzzi of een sauna. Dit maakt het makkelijk om gericht te zoeken en dan is een geschikte accommodatie zo gevonden. Op onze site staat een selectie van Natuur vakantiehuisjes die beschikbaar zijn op Terschelling om het zoekproces wat gemakkelijker te maken. Je vindt hier huisjes bos Waddeneilanden.

Huisje in de duinen met sauna huren.

As je een huisje in de duinen met privé sauna wilt huren, zal je op Terschelling een beperkt aanbod vinden. Elders op de Waddeneilanden vind je meer wellness huisjes in de duinen. Boek bijvoorbeeld een huisje in de duinen Ameland. Op Ameland en de andere Waddeneilanden is het ook mogelijk een huisje in de duinen met hond te huren. Vind hier huisjes in de natuur Waddeneilanden.

Activiteiten op Terschelling

Naast de prachtige natuur, zijn er ook genoeg leuke uitjes en activiteiten om tijd op Terschelling door te brengen. Denk eens aan paardrijden over het strand, in hoge bomen klimmen in het klimpark of het bezoeken van interessante musea.

huisje in de duinen

Het eiland verkennen met de fiets

Zoals al eerder genoemd, wordt Terschelling veel bezocht om lange fiets- of wandeltochten te maken. Jammer genoeg is het niet mogelijk om daadwerkelijk een rondje over het eiland te maken. Wel liggen verspreid over het eiland mooie fietsroutes langs de zee, door het bos, over de duinen en door de gezellige dorpjes. Onderweg kom je veel afwisseling in natuur tegen en genoeg mogelijkheden voor een lekkere pauze. Ook zie je op het eiland veel muizen, konijntjes, paarden en koeien die je tijdens de tocht tegen kan komen.

Klimdaris

Klimdaris is een klimpark tussen de bomen. Deze activiteit is voor de toerist die wat meer uitdaging zoekt. Het klimpark is leuk om te e bezoeken als vriendengroep, maar ook met het gezin of als individu kan je je hier goed vermaken. Na een duidelijke uitleg van een instructeur, kan je kiezen welk parcours je wilt doen. De parcours bestaan uit verschillende onderdelen, zoals klimmen en klauteren over hindernissen, tokkelen en lopen op grote hoogte. Door het beveiligingssysteem is het uiteraard honderd procent veilig om de parcours af te leggen. Je kan hier twee uur genieten van de spannende bruggen, ladders en ziplines. Ook zijn er parcours afgestemd op jongere kinderen, waardoor deze activiteit geschikt is voor het hele gezin. Een kind dient wel minimaal 1,30 meter lang te zijn en onder de twaalf jaar mag een kind uitsluitend onder begeleiding van een volwassene deelnemen.

Midsland

Na West-Terschelling is Midsland de grootste plaats van het eiland. In dit dorp is veel gezelligheid en vertier te vinden. Ook bevindt zich in Midsland veel geschiedenis van het eiland, zoals de bibliotheek en de hervormde kerk. Daarnaast zijn er leuke winkeltjes, gezellige cafés en goede restaurants te vinden. Bovendien worden in dit dorp regelmatig markten georganiseerd met bijzondere, lekkere en lokale producten.

Sportieve outdoor activiteiten

Op Terschelling worden veel leuke buitenactiviteiten aangeboden, zowel voor grote groepen, als voor kleine gezelschappen of als individu. Met een groter en een wat avontuurlijker gezelschap is er de mogelijkheid om te gaan paintballen. Met minimaal zes personen kan je een uur het avontuur aangaan middenin de bossen. De omgeving van het terrein maakt dit een unieke ervaring. Houd er wel rekening mee dat de minimumleeftijd voor deze activiteit zestien jaar is. Natuurlijk zijn er ook genoeg leuke bezigheden voor jong en oud. Denk hierbij aan met een kano de zee op of rustig suppen over het rustige water. Ook is er de mogelijkheid om te blokarten op het strand of om te mountainbiken door de bossen en duinen. Voor de meer rustige bezoeker is er de mogelijkheid om een yogales te volgen op het strand of een potje beachgolf. Door de grote verscheidenheid aan activiteiten is voor elke doelgroep een geschikt tijdverdrijf te vinden.

huisje in de duinen

Wadlopen op Terschelling

Wadlopen is een van de meest gekozen activiteiten tijdens een vakantie op Terschelling. Ook op de andere Waddeneilanden kan je wadlopen. Wanneer het eb is vallen de zandvlakten droog, waardoor je tijdens dat tijdsbestek de wadden kan belopen. Tijdens het wadlopen kan je veel verschillende zandbanken, mosselbanken, moerassen en duinen tegenkomen. Maar ook verschillende planten en dieren leven in dit bijzondere ecosysteem. Zo kan het voorkomen dat je tijdens de tocht zeehonden en bijzondere vogelsoorten tegenkomt. Wadlopen kan uitsluitend gedaan worden onder begeleiding van een gids. Deze gids heeft verstand van de getijden en zorgt ervoor dat de wandeling veilig verloopt. Bovendien kan de gids mooie verhalen vertellen over het wad met bijbehorende planten en dieren. Ook kan je onderweg mosselen en kokkels zoeken om deze na afloop te bereiden en om deze uiteraard vervolgens op te eten.

Musea en bezienswaardigheden op Terschelling

Naast de vele sportieve activiteiten, biedt het eiland interessante musea en bezienswaardigheden die te bezoeken zijn. Zo is het Wrakkenmuseum erg geschikt om met kinderen te bezoeken. Hier zijn wrakstukken van schepen te vinden en laten dus veel zien over de geschiedenis. Voor kinderen zijn leuke speurtochten georganiseerd en komen jutters hun verhalen vertellen. Op West-Terschelling staat de Brandaris, de bekende vuurtoren van het eiland. Al is het niet toegestaan om de toren te betreden, het is zeker de moeite waard om de bekende highlight te bezoeken.

Veel bunkers op Terschelling.

Ook de bunkers op het eiland zijn een bezoekje zeker waard. Tijdens een rondleiding langs de bunkers krijg je een bijzondere indruk van de omstandigheden op die plek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naast een wandeling langs de bunkers, kan je in het bijbehorende museum meer te weten komen over de historie van het eiland. Voor natuurliefhebbers is het ook erg interessant om het Natuurmuseum te bezoeken. Hier wordt de verschillende flora en fauna van Terschelling tentoongesteld. Zo is er ook een indrukwekkend aquarium waar de verschillende zeebewoners te bewonderen zijn.

Landal huisje aan de kust