Huisje in de duinen Ameland

Huur een huisje in de duinen Ameland

.
Wie een huisje in de duinen Ameland weet te huren is een geluksvogel. Een vakantie op de Waddeneilanden is al bijzonder maar in een huisje in de duinen is het nog meer genieten. Net zoals een huisje in de duinen in Texel, Vlieland en Schiermonnikoog is dit een absolute aanrader. Een vakantie in de duinen, gewoon geweldig. De Waddeneilanden, misschien wel het mooiste stukje Nederland. Ook voor een strandvakantie, fietsvakantie of wandelvakantie. Je kunt hier een huisje in de duinen Ameland voor 2 tot 10 personen huren.

Roompot in de duinen banner

Waarom een huisje in de duinen Ameland huren?

De duinen van Ameland en Texel behoren tot de mooiste van Nederland. De natuur is overweldigend. Ameland wordt veel bezocht door vakantiegangers die graag door het mooie landschap wandelen of fietsen. De natuur op het eiland erg afwisselend. Ameland wordt ook wel de Waddendiamant genoemd, door de prachtige stranden met bijbehorende duinen, de bossen, de wadden en de polders. Tussen deze uitgestrekte natuur liggen de gezellige dorpjes Nes, Buren, Ballum en Hollum. Over het hele eiland verspreid liggen tal van accommodaties, uiteenlopend van knusse huisjes in de duinen tot grote villa’s met sauna.

bungalowspecials lastminutes aan zee

Voor ieder gezelschap een huisje in de natuur van Ameland te huur.

Of je nu een 2 persoons huisje in de duinen Ameland zoekt of een groot vakantiehuis aan zee. Je kunt in Ameland voor kleine en grote gezelschappen vakantiehuisjes aan zee en in de duinen huren. Daarnaast zijn en gezellige vakantieparken voor het hele gezin. Daarnaast is Ameland ook de ideale plek om rustig vakantie te vieren met een hond. Je kunt een huisje in de duinen van Ameland met huisdier boeken. Ook voor een weekendje met hond in de zomervakantie op de Waddeneilanden.

Vakantiehuisje op Ameland

Het Waddeneiland Ameland biedt vele comfortabele accommodaties op de mooiste plekken. Zo zijn veel vakantiehuisjes gelegen in de duinen, nabij het strand. Het eiland beschikt over verschillende vakantieparken, campings en hotels, maar er vindt ook veel particuliere verhuur plaats van heerlijke vakantiewoningen. Of je nu een particulier huisje in de duinen wilt huren of gaat voor een vakantiepark in de duinen, in Ameland is vakantiegeluk nooit ver weg. Je kunt via deze site ook een huisje in de duinen op één van de andere Waddeneilanden huren. Een huisje midden in de duinen van Terschelling of Ameland bijvoorbeeld.

huisje in de duinen

Voor ieder budget een huisje in de duinen te huur.

Afhankelijk van het budget, is er voor iedereen wel een geschikt vakantiehuisje in de duiden of strand op Ameland te vinden. Of je nou als stel, als gezin of als grote groep een accommodatie zoekt, er is voor ieder wat wils! Een luxe villa met sauna is natuurlijk heerlijk, maar ook met een klein budget zijn er leuke huisjes te vinden om de vakantie in door te brengen en om te genieten van alles dat Ameland te bieden heeft. Op onze website staan verscheidene vakantiehuisjes om de zoektocht naar een leuke, comfortabele accommodatie gemakkelijker te maken. Of je nou graag in de buurt van het strand of in het bos verblijft, of liever op een wat meer bruisende plek zoals in Hollum of Nes verblijft met uitgaansgelegenheden, op Ameland is het allemaal mogelijk!

Het eiland

Doordat Ameland minder dan 4000 inwoners heeft, is het over het algemeen een heerlijk rustig eiland. Voor natuurliefhebbers is dit natuurlijk ideaal. Bovendien is de natuur prachtig en zijn er veel lange fiets- en wandelroutes. Zo bevindt zich in Oost-Ameland een natuurgebied dat zelfs nog steeds groter wordt als gevolg van zandafzetting. En daarnaast natuurlijk het lang uitgestrekte strand van wel bijna dertig kilometer. Bovendien is het strand zo breed en lang, dat je nooit andere vakantiegangers in de weg zal zitten. Het huren van een huisje in de duinen Ameland is iets voor natuurliefhebbers maar zeker ook voor wandelaars en fietsers.

Hollum en Nes bekendste plaatsen van Ameland

Naast de velen wandelpaden en zelfs honderd kilometer aan fietspad, zijn op het eiland ook leuke uitgaansgelegenheden te vinden. De dorpjes Hollum en Nes bieden de beste uitgaansmogelijkheden. Hier bevinden zich leuke cafés en in Nes zijn bovendien discotheken te vinden. Zo wordt ook jaarlijks het festival MadNes Festival georganiseerd. Op het eiland vindt je ook de dorpen Ballum en Buren. Verwacht in deze dorpen geen stadse taferelen, zoals veel winkelgelegenheden. Maar wel mooie historie en gezellige restaurantjes.

Toegankelijk Ameland

Voor mensen met een beperking is Ameland ook een zeer geschikte vakantiebestemming. De Gemeente Ameland en de ondernemers op het eiland zetten zich zoveel mogelijk in om het eiland toegankelijk te maken voor iedereen. Zo is het gebruik van een rolstoel gratis en zijn er aangepaste toiletten aanwezig. Ook worden er activiteiten georganiseerd waar ook mensen met een beperking aan kunnen deelnemen. Bovendien zijn er sinds kort op het strand van Ameland speciale elektrische rolstoelen aanwezig, zodat mensen met een beperking het strand op kunnen en de rolstoel zelfstandig kunnen bedienen. Een huisje in de duinen Ameland huren, is iets minder geschikt voor mindervaliden in verband met toegankelijkheid. Op een aantal vakantieparken Waddeneilanden zijn mindervalide bungalows te huur.

Op vakantie met de hond

Op Ameland zijn ook veel vakantiehuisjes beschikbaar waar honden zijn toegestaan. Uiteraard is het belangrijk om bij het boeken op te letten of honden in de betreffende accommodatie toegestaan zijn en om vooraf aan te geven dat een hond tot het reisgezelschap behoort. Met de hond op Ameland is het ideaal om lekker naar het strand te gaan. Het is toegestaan voor honden om gedurende het hele jaar vrij rond te lopen op de stranden. Echter, bij strandovergangen moeten honden vaak aangelijnd worden. Deze plekken staan vaak duidelijk aangegeven. De bossen op Ameland waren daar niet van nature. Rijkswaterstaat heeft in de buurt van elk dorp bos aangelegd, aangezien zij veel last ondervonden van de wind.

hond aan het genieten op het strand

Veel bossen in Ameland

Bij elk dorp op Ameland is dus een bos te vinden, waar prachtige wandelingen met de hond gemaakt kunnen worden. Ook in het dorp Nes zijn honden meer dan welkom. Het dorp beschikt over mooie terrassen, waar vaak voor de hond (gratis) drinkbakjes met water worden aangeboden. In het dorp moet de hond wel aangelijnd zijn. Mocht de hond medische zorg nodig hebben, dan is in Nes een dierenarts beschikbaar.

Activiteiten op Ameland

Uitgebreide wandelen en lange fietstochten maken wordt uiteraard op Ameland veel gedaan. Bovendien kan je op de fiets gemakkelijk het hele eiland verkennen. Maar naast fietsen en wandelen, zijn er ook andere sporten te beoefenen, zoals zeilen, surfen, raften, suppen, strandgolfen en nog veel meer. Maar ook wanneer de weersverwachting niet ideaal is, zijn er op Ameland nog genoeg leuke uitjes mogelijk. Denk eens aan het bezoeken van diverse musea, de vuurtoren, het Natuurcentrum en de molen.

Ameland Adventure

Voor de avontuurlijke vakantieganger biedt Ameland Adventure verschillende spannende activiteiten aan op het strand. Zo hoeft een vakantie naar Ameland zeker geen saai uitstapje te worden. Bij Ameland Adventure kan je terecht voor onder andere strandzeilen, raften, surfen, beachvolleybal, powerkiten, kitebuggyen, suppen en boogschieten. Deze activiteiten zijn erg leuk als bedrijfsuitje in grote gezelschappen, maar zijn ook zeker geschikt voor kleinere groepen of individuen die wel van een beetje uitdaging houden.

huisje in de duinen

Robbentocht

Als je een huisje in de duinen Ameland huurt, kan tijdens je verblijf een bezoek aan de zeehondjes niet ontbreken. Met een twee uur durende tocht met de Robbenboot zijn de zeehonden op Robbeneiland duidelijk te aanschouwen. Robbeneiland bevindt zich tussen Terschelling en Ameland. Op dit eilandje wonen deze aandoenlijke zeehonden. Deze tocht is te maken bij alle weersomstandigheden, doordat het zonnedek op de boot ook overdekt kan worden. Hierdoor zit je altijd droog en zijn de zeehonden nog steeds goed te zien. Kinderen kunnen zich vermaken in de aanwezige speelzaal. Daarnaast is het toegestaan om tijdens deze tocht honden mee te nemen, indien deze aangelijnd zijn.

Natuurcentrum

Het Natuurcentrum is een van de musea die op Ameland te vinden zijn. In dit museum kom je meer te weten over de achtergrond van het eiland, verschillende activiteiten en exposities. Het Natuurcentrum is leuk voor jong en oud, doordat het museum niet alleen informatie over het eiland laat zien, maar dit ook interactief presenteert waardoor je het zelf kunt beleven. In het Natuurcentrum bevinden zich verschillende aquaria en een groot aquarium waar geregeld voorstellingen plaatsvinden. Vanaf het plateau op de toren krijg je een prachtig uitzicht over de zee en het wad. Het museum en het uitzichtplateau zijn beiden rolstoeltoegankelijk.

De Vuurtoren van Ameland

Sinds de vuurtoren van Ameland niet meer in gebruik is door de kustwacht, is de vuurtoren tegenwoordig toegankelijk voor bezoekers. In de vuurtoren is op elke verdieping een andere expositie te bezoeken waar onder andere verhalen verteld worden door vuurtorenwachters. De trap van de vuurtoren telt in totaal 236 treden en beschikt over vijftien verdiepingen. Wanneer je de top van de toren bereikt, heb je schitterend uitzicht over het eiland. Al is de vuurtoren niet meer in gebruik, de lichtstralen doen nog wel altijd hun werk en schijnen over het eiland. Als je een huisje in de duinen Waddeneilanden huurt, ben je verzekerd van een romantisch “tintje”.

Musea op Ameland

Naast bovengenoemde uitjes, zijn er nog veel meer plekken op Ameland die zeker een bezoekje waard zijn. Zo zijn op het eiland ook nog het Bunkermuseum, het Landbouw Juttersmuseum, het Sorgdrager Cultuurhistorisch museum en het Maritiem Centrum/Abraham Fok te vinden. Kortom, Ameland heeft veel meer te bieden dan uitsluitend rust en natuur.

wandelen in de duinen met de hond

Samenvatting, Ameland.

Ameland, het is de ideale locatie om een huisje in de natuur te huren. Of dit nou met het gezin is, alleen of lekker met zijn tweetjes, er zijn genoeg accommodaties in elke prijscategorie. Bovendien is er meer dan genoeg mooie natuur, gezellige restaurantjes en leuke uitjes voor elke leeftijdscategorie. De liefhebbers van wellness kunnen een huisje in de duinen met sauna of jacuzzi huren terwijl je ook voor een weekendje met de hond prima op Ameland of één van de andere Waddeneilanden terecht kunt. In een volgende blog meer over het huren van een huisje in de duinen van Texel of Terschelling.

Landal huisje aan de kust